DenklikE-Devlette Görülen Denklik Dosya Durumu Yazıları

E-devlet denklik yazılarının ne anlama geldiği herkesçe soruluyor zira denklik başvurusu sonrası sürekli değişen sistem ve E-devlet denklik yazılarının içeriği başvuru sahiplerinin kafasını karıştırıyor.

E-Devlet Denklik Yazıları Ne Anlama Geliyor ?

Denklik başvurularının takibini e-devlet üzerinden yapıyoruz. Fakat sistemde yazanlar ne anlama geliyor. Bizi ne bekliyor ?

E-Devlet Denklik Yazılarını denklik başvuru sahipleri için derlediğimiz içeriği sizlere sunmakla birlikte, derlediklerimiz dışında bir durumu da yorum olarak bize sorabilirsiniz. Yorum yapın ve dosyanızın bulunduğu son birim ile son dosya durumunu yazın.

İşlemin Türü veya Yapılan İşlemSon Dosya Durumuİşlemi Yapan Birim veya Dosyanın Bulunduğu BirimNe Anlama Geliyor?
Eski Sistemden Aktarıldı.Dosya Yeni SistemdeYeni tarihli başvuru ise Ön İnceleme Birimi. Eski başvuru ise Bütün Birimler olabilir.Denklik Biriminin kullandığı 2 sistem vardır. Yeni başvurular doğrudan yeni sisteme kayıt olurken eski başvurular işlem yapıldıkça yeni sisteme aktarılıyor. Yeni sistem tarihinin de e-devlet entegrasyonuna denk geldiği düşünülmektedir.
Teyit yapıldıTeyit yazışmasının cevabı bekleniyorÖn İnceleme BirimiKişilerin gerçekten yurt dışında belirttikleri şekilde eğitim alıp almadıklarını teyit etmek için YÖK, Dışişleri Bakanlığı ile yazışma yapmaktadır. Dışişleri Bakanlığı eğitim alınan ülkedeki dış temsilcilik aracılığı ile teyidi gerçekleştirmektedir. Son zamanlarda “Web Portalı Üzerinden Diploma Teyidi Yapılmıştır” yazmaktadır. Bunun yanında YÖK’ün 30.06.2017 tarihli ilanı ile 1 Eylül itibarıyla bu işlemin başvuru sahiplerince yapılacağını duyurmuştur.
Kalış süresi HesaplanmasıKalış süreniz hesaplanmıştır.Ön İnceleme BirimiEmniyet ve Pasaportlarınız üzerinden tarihlere bakılarak hesap yapılır.
Dosya İncelemesi–  Ad-Soyad bilgisi

–  Üniversite bilgisi

– Başlama- bitiş bilgisi

– Örgün, Açık,  Uzaktan, Ekstern  doğrulanması

Komisyon (İnceleme)  BirimiMasa olarak bilinen (Örn: …….. ülkesi Masası) aslında Komisyon birimidir. Bu bilgilerin doğrulanması dosyanın sağlıklı ve tam şekilde teslim edildiği anlamına gelmektedir. Denklik ve Tanıma Komisyonuna bu bilgileriniz tetkik edilerek sunulur.

‘başvurunuz denklik komisyonunca değerlendirilmektedir” şeklinde görünür

Dosya İncelemesi– Eğitim derecesi

– Öğrenim Süresi

– Ders kredileri

– İlk 1000 ve Emsal olup olmadığı doğrulanması

Alt Komisyon veya Komisyon (İnceleme)   BirimiGenellikle Alt Komisyon yapar. Alt komisyon o alandaki prof.lardan oluşur. Eğitim ön lisans lisans yada YL mi bakılır. Okul ilk 1000’de mi bakılır. Emsal alan işlemi denklik verilen emsaller var mı bakılır. Ancak emsal olsa bile verilmediği durum çoktur. Sadece emsali kontrol edildiği gösterilmekte olup önemli bir işlem değildir.
Dosya İncelemesiDosya STS kararı alınmak üzere Komisyona sevk edildi.Alt Komisyon  BirimiAlt komisyondaki üyeler genellikle ders eksikleri çıkararak STS kararı alınması yönünde rapor hazırlamaktadır. Bu rapor Denklik ve Tanıma Komisyonuna sunulur. Kabul görürse Yürütme Kurulu STS kararı alır.
Dosya İncelemesiHakkınızdaki karar Yürütme Kurulu tarafından onaylanmıştırSBYS (Hakkınızda SBYS işlemi uygulanmak üzere Komisyona sevk edilmiştir)Alt komisyondaki üyeler STS veya Ders Tamamlama işlemleri ile ilgili rapor hazırlayıp Komisyona sunar.
Eksik evrakEksik evrak istendiÖn İnceleme BirimiBaşvururken eksik belge alınmamasına rağmen istenebilmektedir. Genellikle eğitime başlama yılını gösterir belge, kalış süresi yetersiz ise bu durumu giderici hali gösteren belge, YL başvurularında tezli/tezsiz olduğunu gösterir belge veya balkanlar hariç Avrupa başvurularında diploma eki yada transkript ile ilgili belgeler istenmektedir.
Kararların TebliğiHakkınızdaki karar Yürütme Kurulu tarafından onaylanmıştırKurul Sonrası İşlemler BirimiHakkınızda alınan kararları bildirilir. Yazılan sıralamalar arasında “Dosya STS kararı alınmak üzere Komisyona sevk edildi.” veya “SBYS” yazmıyorsa ya doğrudan denklik alacaksınızdır. Ya da başvurunuz reddedilecektir. Bu durumlar yazıyorsa genellikle STS kararı çıkmaktadır. Hukuk vb bölümler için de lisans tamamlama kararı çıkmaktadır. Çıkan bu kararlar Kuruldan çıktığı için Kurul Sonrası işlemler Birimi yazışmayı yapmaktadır.
Denklik Basım/Baskı ya gönderildi.Başvurunuz sonuçlandırılmış olup denklik belgeniz hazırlanmaktadırDenklik Basım BirimiDenklik belgesi almanız kesinleşmiş ancak hazırlanmamıştır. Bu durumlarda YÖK’e gitmek vakit ve para kaybıdır. Zira hazırlanıp basılıp imzalanması hızlı olan bir durum değildir.
Denklik Basım/Baskı ya gönderildi.Başvurunuz sonuçlandırılmış olup, denklik belgeniz hazırlanmıştır. kurulumuzdan teslim alabilirsinizArşiv BirimiDenklik basılıp gelip almanız için arşivlenmiştir. Kendiniz yada vekaletname vereceğiniz biri alabilir. Posta yoluyla yollanmaz

* Çizelge yeni başvurudan sonuçlanana kadar olan normal süreci gösterir. Ekstrem durumlar dahil değildir.
**Eski başvurularda aynı çizelgeden kalınan yerden takip edilebilir.
***Çizelge müvekkillerin denklik durumları ile Yök’e sorulan şifai sorular sonucu hazırlanmıştır.

740 yorum

  1. Merhaba, Azerbaycana cekmek için mi yaptınız ……. aynen nokta nokta üniversiteleri kullansanız daha etik olacaktır.

  2. Yorumunuzu anlayamamakla birlikte Azerbaycan’ı inceleme kısmında “Azerbaycan masası” olarak kullanmış olmamız sadece bir örneklemedir. Bununla birlikte denklik için en çok başvuru yapılan ülkelerden biri Azerbaycan olduğundan, bu ülkeden gelen mezunların akıllarındaki soru işaretlerini gidermeyi amaçlamaktayız

  3. Merhaba
    Ben Almanayada tip fakültesini bitirdim (2011 senesi mezunuyum , su an uzmanligimi almak üzereyim) ve 02.05.2017 tarihinde denklik icin basvurdum. Uzunca bir süre e-Devlet sitesinde “Dosyaniniz staj karari alinmak üzere bir üst komisyona sevk edilmistir” ibaresini gördüm. Iki haftadir da “Hakkinizdaki karar yönetim kurulu tarafindan onaylanmistir ” gibi bir ibare görüyorum. Bundan ne anlamaliyim beni bilgilendiriseniz sevinirim.

    Simdiden cok tesekkürler

  4. YÖK tıp mezunları için Yürütme Kurulu kararları ile bir kaç seçenek hazırlamıştır. Bunlar doğrudan verilmesi, sınava ve staja tabi tutulması ve sadece staja tabi tutulması. Stajın amacı mezunların bir nevi rotasyonu veya Türkiye’ye adapte olmasının sağlamasıdır. Sizde de büyük ihtimalle bu amaçla staj kararı çıkmıştır. Stajın süresi de 6 ay ile 1 yıl arasında değişmektedir. Bunun yanında Denklik Yönetmeliğinin 5. ve 6. maddelerine uyan başvurular 7.maddeye göre değerlendirilip karara bağlamaktadır. Genelde Avrupa’dan gelen başvurular 5. ve 6. maddeye uygun bulunup, YÖK’ün kabul ettiği sıralama kuruluşları içerisindeyse doğrudan denklik verilmektedir. Bu hususta YÖK’e karşı yapılacak bir girişim sürecinizi hızlandıracağı gibi doğrudan denklik almanıza da yardım edebilir.

  5. Mahkeme yoluyla denklik almak mümkündür. Ancak mahkeme kararlarını zamanında ve yerinde uygulayan bir Kurum olursa mümkündür. Bu anlamda YÖK özellikle Balkan ülkelerinde eğitim alarak ülkemize gelip denklik başvurusunda bulunanların açmış olduğu davaları kaybetse bile değişik kararlar alarak dolaylı yoldan uygulamamaktadır(tekrar STS kararı almak gibi). Bunun dışında mahkemelerce lehe verilen kararları uygulamakta ve davanın mahiyetine göre geçici denklik veya normal denklik düzenlemektedir. Aslında somut durumunuzu paylaşmış olsanız daha net cevap verilebilirdi. Zira YÖK, kendi politikasına göre bazı yargı kararlarını uygulayıp denklik vermekte, bazılarına ise vermemektedir.

  6. Merhabalar
    Dosyanın Bulunduğu Birim
    İNCELEME
    Son Dosya Durumu
    Hakkınızdaki karar Yürütme Kurulu tarafından onaylanmıştır

    denklik başvuru durumumda son 3 haftadır durum bu şekilde ve tarafıma hiçbir şey tebliğ edilmedi.Bundan 3 hafta önce ise Bulunduğu birim komisyon sonrası işlemler olarak gözüküyordu.Ne anlama geliyor acaba

  7. Bahsettiğim aşamalardan öncede ilk 500 üniversite kapsamında değerlendirilmiştir diye not vardı.

  8. Merhabalar,
    İnceleme olarak görülen birim yukarıdaki tabloda da bahsedildiği üzere “Komisyon” birimidir. Başvuru evraklarının eksiksiz olduğu anlaşıldığında Komisyon(İnceleme) içeriği incelemeye başlar. Bu incelemeye üniversitenizin sıralaması da dahildir. “İlk 500 olarak değerlendirilmiş ve sonrasında Yürütme Kurulunca karar alınmıştır” şeklinde yazmışsa büyük ihtimalle doğrudan denklik alacaksınız. Ancak YÖK, son zamanlarda yurtdışı mezunlarının okulu ilk 500de yada ilk 1000de olsa bile Türk yükseköğretimine alışsın diye staj veya benzeri kararlar almaktadır. Sonuç olarak bölümünüz ve mezun olduğunuz okulu yazarsanız daha net yorumlar yapılabilir. Bunun için akademikhdb@gmail.com adresinden bize yazabilirsiniz.

  9. Mezun olduğunuz üniversite, YÖK’ün sıralama listesini kabul ettiği QS World Ranking listesinde 2015,2017,2018 yıllarında 501-550; 2016 yılında 471-480 sıralamasına sahip olduğundan İlk 500 olarak değerlendirilmiştir. Bu kapsamda size halihazırdaki yönetmelik ve Yürütme Kurulu kararları doğrultusunda doğrudan denklik verilmesi gerekmektedir. Komisyon birimi de sizin doğrudan denklik almanız yönünde rapor hazırlayıp Yürütme Kuruluna sunmuştur. Yakında dosyanız “Kurul Sonrası İşlemler” birimine aktarılacaktır.

  10. Meraba kolay gelsin Azerbaycan tıp üniversitesi diş hekimliği fakültesinin denkliği varmı acaba Azerbaycan’da yöksüz olarak okumak istiyorum oradaki kredileri tamamlarsam Türkiye döndüğümde denklik başvurusunda bulunduğumda sıkıntı çıkarırlarmı? YÖK Azerbaycan tıp üniversitesini tanıyor

  11. Döndüğünüzde sts+staj cikma olasiligi var. Yök Azerbaycan Tip Universitesi Dis Hekimligine dogrudan denklik vermemektedir. Firsatiniz dahilindeyse dunyada ilk 1000de olan universitelere gitmeniz yarariniza olacaktir.

  12. Merhaba 2 aydır ilk 1000 universite işlemi yapılmıştır ibaresinden sonra bugün hakkımızdaki karar yürütme kurulu tarafından onaylanmıştır maili geldi onaylanan karar denkligin verildiğimi yoksa bundan sonra baska süreç olacakmi ?

  13. Merhaba, ben Kanada da Toronto universitesinden piskoloji mevzunuyum ve turkiye’de denklik basvurusu yapdim. Su an hakkinizdaki karar yurutme kurulu tarafindan onaylanmisdir yaziyor ve bir onceki bildiri’de de ilk 1000 universite islemi yapildi yaziyordu. Acaba ne gibi bi sonuc cikartabilirim bundan?

  14. “Ilk 1000 işlemi yapılmıştır” yazıyorsa büyük ihtimalle doģrudan denklik alacaksınızdır. Ancak son zamanlarda YÖK dogrudan ünvan veren mesleklerle ilgili olarak Türk yuksekögretim ve meslek hayatina adapte olunması için 6 ay gibi kısa süreli staj veya pratik eğitim karari verebilmektedir. Yürütme Kurulu onaylamissa kısa zamanda size bu onaylanan karar tebliğ edilecektir.

  15. Kanada üniversiteleri kaliteli olarak kabul edildiginden size dogrudan denklik düzenlenecektir. Psikoloji bölümüne pratik vs.çıkmamaktadır. Yürütme Kurulunda onaylanan kararınız size tebliğ edilmesi için “Kurul Sonrası İşlemler” birimine gönderilecek ve size posta veya maille bildirilecektir.

  16. Merhaba ben 5 ay önce denklik için başvurdum. Ön incelemeden incelemeye geçti şimdi de
    Hakkınızdaki karar Yürütme Kurulu tarafından onaylanmıştır. Bu ne anlama gelir? Benim e postama herhangi mail gelmedi nasıl öğrenebilirim mezun olduğum üniversite ilk 500/1000 olup olmadığını?

  17. Merhabalar, Bosna Hersek Uluslararası Saraybosna üniversitesi Mimarlık mezunuyum. yaklaşık 1.5 ay önce denklige başvurdum şimdiye kadar dosya durumunda ”dosyanız başarılı bir şekilde sisteme aktarılmıştır” ibaresi vardı fakat bugün itibariyle ”Yurtdışında kalış süreniz sistem tarafından hesaplanmıştır” olarak degişti. Sormak istedigim soru şu, sizin yukarda paylaşmış oldugunuz tabloya göre 1.aşamadan sonra ”teyit yazışmasının cevabı bekleniyor” şeklinde olması gerekmiyor muydu ? Size göre süreç olması gerektigi gibimi işliyor ? Teşekkür ederim.

  18. Hem teyit hem pasaport inceleme hemde kalis suresi hepsi birlikte ön inceleme olarak geciyor. Ön inceleme icerisinde bazen yapilan islemler yer degiştirebiliyor. Herhangi bir sorun görünmüyor. Zira Bosna Hersek teyit istenen ülkelerdendir. Teyit gelmeden esastan incelemeye geçilmiyor. Sonuc olarak extrem bir durum yoksa süreciniz normal işliyor.

  19. Merhabalar,
    Ben Stockholm Üniversitesi İngilizce öğretmenliği mezunuyum. Denklik başvurusu yaptım. Geçen hafta
    ”Dosya KPSS kararı alınmak üzere Komisyona sevk edildi.” notu düşülmüş. Bugün baktığımda
    ”Dosyanın Bulunduğu Birim: KURUL SONRASI İŞLEMLER
    Son Dosya Durumu: Hakkınızdaki karar Yürütme Kurulu tarafından onaylanmıştır.”
    şeklinde güncellenmiş. Bu ne demektir acaba. Teşekkür ederim

  20. Bangladeş te İngilzce bölümü okudum şuan “Yurtdışında kalış süreniz sistem tarafından hesaplanmıştır.” durumu görünüyor. yaklaşık ne zmana onay cıkar bilgi almak istiyorum.

  21. İyi akşamlar Sofya tıptan mezunum bugün baktım yazılan şu ki Hakkınızdaki karar Yürütme Kurulu tarafından onaylanmıştır. ne anlamam lazım yöke gitmeli miyim şimdiden teşekkürler

  22. İyi akşamlar Sofya tıptan mezunum bugün baktım yazılan şu ki Hakkınızdaki karar Yürütme Kurulu tarafından onaylanmıştır. ne anlamam lazım yöke gitmeli miyim şimdiden teşekkürler

  23. Oncelikle siteniz cok faydali emekleriniz icin tesekkurler. benim size sorum su olacak, bulgaristan dis hekimligi fakultesi mezunuyum ve 1 nisanda 2017 tum evraklarimi eksiksiz teslim ettim denklik birimine ve yaklasik 2 hafta sonra e devletten kontrol ettigimde “web portali uzerinden diploma teyidi yapilmistir” yaziyordu bugun 27 ekim 2017 aradan 7 ay gecti ve hala “web portali uzerinden diploma teyidi yapilmistir” ayni yazi yaziyor… isin garip garip tarafi benle beraber ayni anda veren ayni okulda okudugumuz hatta ayni tercume burosuna gidip tercume apostil vs yaptirdigimiz arkadasim da” dosyaniz alt komisyon biriminde ” tarzinda birseyler yaziyor. yani bana e devlette hala 7 ay onceki yazi yazarken arkadasimin neredeyse 1-2 haftaya evine mektubu gelecek!!! Sizce bunun nedeni nedir ? Tesekkurler.

  24. İyi günler. Gürcistan’da tıp fakültesi mezunu olacağım iki yıl sonra fakat bu ikinci üniversitem olduğu için askerlik vazifemi yapmadan yurtdışı konsolosluğuna öğrenci dosyası açtıramıyorum. Askerlik için yaptığım başvuru da kilo sebebi ile bir yıl ertelendi ve ne zaman tamamen askerlik ile ilişiğimin kesileceği net değil.
    Sormak istediğim
    1) kilo sebebi ile aldığım belge ile öğrenci dosyası açtırmak ve işlemlerimi bu öğrenci dosyası üzerinden yapmak mümkün mü?
    2) öğrenci dosyası açtıramamam halinde yukarıda belirtilen işlemlerde herhangi bir aksaklık olacak mı? (Örneğin metinde “YÖK, Dışişleri Bakanlığı ile yazışma yapmaktadır. Dışişleri Bakanlığı eğitim alınan ülkedeki dış temsilcilik aracılığı ile teyidi gerçekleştirmektedir” deniyor.)

  25. Merhabalar,
    Dosyanın Bulunduğu Birim: KOMİSYON, Son Dosya Durumu: YURT DIŞINDA KALIŞ SÜRENİZ SİSTEM TARAFINDAN HESAPLANMIŞTIR yazıyordu 3 gün sonra ise;

    Dosyanın Bulunduğu Birim: KURUL SONRASI İŞLEMLER, Son Dosya Durumu: HAKKINIZDAKİ KARAR YÜRÜTME KURULU TARAFINDAN ONAYLANMIŞTIR yazıyor. Bu ne anlama geliyor sizce yorumlarınızı paylaşırsanız memnun olurum.
    Mezun olunan bölüm : Sofya Teknik Üniversitesi/ Endüstri Mühendisliği 2012 yılı.
    İlginizden dolayı şimdiden teşekkürler.

  26. Merhaba, benim denklik durumum Arşiv(teslim edilecek) yazıyor fakat Son Dosya Durumu Hakkınızdaki karar Yürütme Kurulu tarafından onaylanmıştır diye yazıyor bu ne anlama gelir? Başvurduğum evraklar mı geri teslim edilecek yoksa denklik mi? Şimdiden teşekkür ediyorum

  27. Son zamanlarda çok yoğun olduğumuzdan cevap veremedik ama kısa zamanda herbirine ayri ayri cevap vereceğiz. Özellikle travnik ve açikögretim konusunda onemli calismalarimizi duyuracagiz.

  28. yurtdışında kalış süreniz sistem tarafından hesaplanmıştır yazıyor benim son dosya durumunda.

    bu ne anlama geliyor ?

    bundan sonraki aşamalar nelerir ?

    ve ne kadar süreceği konusunda bir fikir beyan edebilir misiniz ?

  29. Yurtdışında kalış süreniz sistem tarafından hesaplanmıştır şeklinde e-devletimde görünüyor. sormak istediğim şu: şuan diplomam hangi aşamada bulunduğum ülke ile teyit yazışması işlemi bitti mi? yani dosyam Ankarada mı?

  30. Merhabalar,
    Öğretmenlik mezunları için kpss’ye girme şartı aranıyor. Öğretmelik aynı zamanda dil bölümü öğretmenliği ise eğitim alınan dilde yds, yökdil vb. sınavlardan 80 almış olmak koşulu aranıyor. Yazdığınız duruma göre anlattığımız hususlarla ilgili olarak karar alınmış(kararı Yürütme Kurulu alıyor) ve tarafınıza tebliğ edilecektir.

  31. “Yurtdışında kalış süreniz sistem tarafından hesaplanmıştır.” durumu herkes için görülmektedir. Zira YÖK’ün kurmaya çalıştığı sistemlerde bu tip aynı anda herkese aynı durumlar gözükebiliyor. Başvurunuzla ilgili ayrıntıları sitemizde bulunan telefonlardan iletebilirseniz ayrıntılı şekilde bilgilendirebiliriz

  32. Sofya tıp için genel olarak sts+staj kararı çıkmaktadır. Bu karar alındıktan sonra Yürütme Kurulu tarafından onaylanmıştır ve size tebliğ edilecektir.

  33. YÖK başvuruları sırayla incelediğini söylese de unutulan, kenarda kalan veya ilgilenilmeyen durumlar olabiliyor. Bunun için başvurunuzu bizzat ve sık sık takip edip sürecinizi hızlandırmalı ve hakkınızı heryoldan arayacağınızı göstermelisiniz. Sizin durumunuzda olan kişilerin çoktan alt komisyon ve komisyondan geçerek Yürütme kurulunca kararın onaylanması gerekmektedir. Zira 7 ay kanunda belirtilen sürelerden oldukça uzundur. Hakkınızın zayi olduğunu ileri sürebilirsiniz.

  34. merhabalar,
    ilk sorunuzla ilgili durumları yurt dışındaki Türk Temsilciliklerine sorarak halletmeniz daha faydalı olacaktır. İkinci sorunuz ile ilgili olarak ise herhangi bir sorun teşkil etmeyecetir. Zira sadece almış olduğunuz eğitim incelenmektedir.

  35. Ösym ile yerleşmemişseniz veya hazırlık dahil eğitime başladığınız yıl okul ösys klavuzunda yoksa hakkınızda sınav kararı çıkmıştır. Bu karar “Kurul Sonrası İşlemler” birimince tarafınıza tebliğ edilecektir.

  36. Teslim edilecek demek iki şekilde karşımıza çıkar. Ya denklik verilecektir. Ya da reddedilecektir. Eğitiminiz hakkında ayrıntılı bilgi vermeniz halinde daha sağlıklı şekilde sonucunuz tahmin edilebilir.

  37. Gitmenize gerek yok hakkınızda alınan sts ve staj kararı tarafınıza tebliğ edilecektir. 15 gün içinde gelmezse başvurarak adresinizin doğru olduğunuz teyit ettirebilirsiniz

  38. Sorduğunuz ibare herkes için aynı anda yazmaktadır. Bu sistemsel bir hatadır. Başvurunuz hakkındaki ayrıntıları paylaşırsanız daha iyi şekilde değerlendirebiliriz.

  39. Daha önceki yorumlara da yazdığımız gibi bu ibare hata sonucu herkesin e-devletine yazılmıştır. Önceki ibarelerde ne yazdığı yada başvurunuz hakkındaki ayrıntıları yazarsanız sağlıklı şekilde değerlendirilebilir.

  40. Merhaba. Denklik icin basvuru yaptiktan 2 ay sonra E devlet te teyit yazismasinin sonucu bekleniyor yazdi ilk olarak sonra ilk 1000 üniversite tarzi bir bilgi vardi tam hatirlamiyorum simdi de dosyanin bulunduğu birim:kurul sonrasi islemler Son dosya durumu: hakkinizdaki karar yurutme kurulu tarafindan onaylanmistir yaziyor yaklasik 1 aydir bu sekilde yaziyor e devlette telefonla aradigimda net birsey diyemiyorlar bir karar verildi ise 1 ay dir hala neden ulaşmıyor bana bu bilgi baska bir süreç varmi bu karar dan sonra peki ?

  41. Merhabalar,
    Hakkınızda alınan kararlar onaylandıktan sonra sistemden “Kurul Sonrası İşlemler” birimine devredilse de fiziki dosyanız devredilmemişse tebliğ yazınız yazılmaz. Denklik maalesef yavaş işleyen bir birim olduğundan her aşamasıyla bizzat ilgilenmenizde fayda var. Yazılmış olsa bile posta vs durumları en az 1 haftayı alabilmektedir.

  42. Teşekkür ederim.
    Peki ben kpss ya da yökdil sınavına girmeden özel kurslarda da mı çalışamıyorum. MEB’ de zaten öğretmenlik düşünmüyorum.

  43. Özel kurslarda çalışabilirsiniz. Ancak özel kursların kabul etmesi lazım. Farklı kriterler de isteyebilirler. Sonuç olarak denklik almadan devlet kurumları kabul ettiği takdirde heryerde çalışabilirsiniz.

  44. Merhaba
    Dosyanın bulundugu birim: Alt komisyon
    Dosyanın son durumu :Akts yeterli
    Bunlar ne demek oluyor anlamadım bundan sonra süreç ne olur daha uzar mı?Neredeyse senesi dolacak.

  45. Dosyanız sizin alandan akademisyenlerin bulunduğu Alt Komisyonca incelenip rapor yazılacak. 1 ay içinde söz konusu rapor hazırlandıktan sonra Komisyon’a gönderilir. Ardından Yürütme Kurulu rapor doğrultusunda hazırlanan kararı onayınca size tebliğ edilir. Süreler değişmekle birlikte Alt Komisyon’dan size tebliğe kadar 1buçuk ay civarında süre geçeceğini tahmin edebiliriz. Bunun için diğer müvekkillerimiz için yaptığımız durumu size de tavsiye edelim. Her hafta YÖK’e gidin. Hakkınızı arayın. Kararı hızlı çıkarın. Yanlış karar çıkmışsa itiraz edin ve hakkınızı her platformda arayacağınızı onlara gösterin. Aksi takdirde “takdir yetkisi” adı altında daha çok bekletilirsiniz.

  46. Merhaba iyi gunler. 2012 de debrecen universitesinde fizik tedavi ve reh. bolumune basladim ve 2017 haziranda mezun oldum. Ağustos 11 de denklik basvurusu yaptim. Dosya durumlarim sirasiyla

    1.On inceleme – Basvurunuz basariyla alinmistir.

    2. Inceleme- Basvurunuz basariyla alinmistir.

    3.Komisyon- Yurt disinda kalis sureniz hesaplanmistir (Gecen hafta cuma)

    4.Kurum sonrasi islemler – 

    Hakkınızdaki karar Yürütme Kurulu tarafından onaylanmıştır. (cuma gunu geldi .Dün) 

    2 ay 24 gunde şuan ki duruma gelmesi çok hizli degil mi ? Benden onceki 2 kisi direk denklik aldi. 

    *Ortalama yada tahmini olarak kac gun veya kac hafta sonra denkligimi alabilirim? 

    *Bundan sonraki aşamalar nelerdir ? 

    *Tebliğ edilecek demissiniz diger soru soranlardan gordum. teblig nasil ediliyor? mektup mu yollayacaklar adrese ? 

    Simdiden tesekkurler

    Sincerely Pt. Serkan Yildirimer 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment